Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Szeptember 14. 07:44, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Visszatér a 30 fokos meleg

Visszatér a 30 fokos meleg

A következő napokban is folytatódik a nyáriasan meleg időjárás, több helyen 30 Celsius-fok feletti maximumokra lehet számítani. Helyenként csapadékra is készülni kell, de tartós esőzés egyelőre nem várható

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn eleinte még többnyire napos idő lesz, majd nyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és helyenként zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Emellett megélénkül, többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

Kedden az Alföldön és a Dél-Dunántúlon sok, másutt inkább csak néhány órás napsütésre lehet számítani. Leginkább az Észak-Dunántúlon, az Északi-középhegységben, valamint a főváros térségében zápor, esetleg zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb lehet a hajnal. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.

Szerdán az északi megyékben elvétve alakulhat ki futó zápor. Helyenként megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 26-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön derült, napos, száraz idő várható de helyenként megerősödik a légmozgás, és az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az éjszaka is szeles Kisalföldön 19-20 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Pénteken is napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet 13 és 18, a maximumhőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Szombaton már változóan felhős idő várható szórványosan záporral, esetleg zivatarral. Időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 27 és 32 fok között alakulnak.

Vasárnap napos, csapadékmentes idő várható, de helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 22 és 26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: hőség, időjárás, meleg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.