Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 30. 17:00, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Vihar - Visszanyerte eszméletét a vasárnapi villámcsapás legsúlyosabb sérültje

Vihar - Visszanyerte eszméletét a vasárnapi villámcsapás legsúlyosabb sérültje

Visszanyerte eszméletét a vasárnapi agyagosszergényi villámcsapás legsúlyosabb sérültje, akit a soproni Erzsébet kórházban ápolnak - mondta az intenzív osztály főorvosa hétfőn az MTI érdeklődésére.

Gyetvai Róbert közölte: a 31 éves férfi állapota stabilizálódott. Rövid távú memóriazavar tapasztalható nála, de ez részint a tartós eszméletvesztéssel, részint a kezelésnél alkalmazott nyugtató gyógyszerekkel hozható összefüggésbe. Vélhetően átmeneti funkcionális zavarról van szó - fűzte hozzá.
A férfi akkor vesztette el az eszméletét, amikor villámcsapás érte az agyagosszergényi futballpályán vasárnap délután. A játékost a helyszínen újra kellett éleszteni. A villám a "belépési pontnál" elsőfokú, a lábain felszínes, másodfokú égési sérülést okozott - mondta az osztályvezető, hozzátéve, hogy a férfi gyógyulása nyolc napon túl várható.
A villámcsapás miatt a soproni kórházban ápolt másik két beteg panaszmentes, esetükben áramütés jelei nem mutatkoztak. Egyiküknél epilepsziás roham jelentkezett a baleset bekövetkeztekor. A kardiológiai osztályon valószínűleg még két-három napig megfigyelés alatt tartják őket, és várhatóan a hét második felében elhagyhatják a kórházat - közölte a főorvos.
A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben falunap keretében barátságos mérkőzést játszott a helyi labdarúgócsapat a Vas megyei Szergény együttesével. Távolinak tűnt még a vihar, amikor hirtelen lecsapott a villám a pálya közepére, s négy-öt embert "vitt le" a földre, egyiküknek a lábszárvédője is elégett - számolt be a történtekről vasárnap este Szabó Alfonz (független) polgármester.

Címkék: Baleset-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön