Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 13. 09:46, kedd | Helyi
Forrás: ugyeszseg.hu

Vádemelés a tavaly áprilisi halálos villamosbaleset ügyében

Vádemelés a tavaly áprilisi halálos villamosbaleset ügyében

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a tehergépkocsit vezető férfival szemben, aki 2017 áprilisában Szegeden villamossal ütközve egy gyalogos halálát okozta.

A vádirat szerint a vádlott 2017. április 26-án 11 óra körüli időben Szegeden, a Petőfi Sándor sugárúton közlekedett egy kistehergépkocsival. A vádlott balra kívánt kanyarodni, melynek során keresztezte a sugárúton húzódó villamospályát. A kanyarodás során a vádlott figyelmetlenségéből nem biztosított elsőbbséget a vele párhuzamosan, azonos irányban közlekedő villamosnak. A villamos vezetője észlelve a veszélyhelyzetet, késedelem nélkül vészfékezett, de mivel a tehergépkocsi már féktávolságon belül volt összeütközött azzal. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett jármű kisodródott az úttestről és elütötte egy a kereszteződésen áthaladó és a már járdán tartózkodó gyalogost. Az ütközés következtében a gyalogos olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani és a kórházi kezelés ellenére másnap elhunyt.

A vádirat szerint a vádlott megszegte azt a közlekedési szabályt, miszerint elsőbbséget kell adni balra kanyarodó járművel az azonos irányban érkező villamos részére és ezzel összefüggésben gondatlanságból a gyalogos halálát okozta. A vádirat kitért arra is, hogy a tehergépkocsi kanyarodásának megkezdése és a tényleges veszélyészlelés között 5 másodperces időkülönbség mutatható ki, melynek elmaradása esetén a baleset nem következett volna be.

Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Fotó: szeged.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.