Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tranzakciós adóval segítenék a munkavállalást

Tranzakciós adóval segítenék a munkavállalást

A munkahelyvédelmi akciótervvel 300 milliárd forinttal csökkennek a munkavállalók és a kisvállalatok adóterhei. Mivel az arányos, egykulcsos adórendszer 500 milliárd forintot hagy az adózóknál, a családoknál, valamint közel 150 milliárd forinttal csökkent a kisvállalatok nyereségét terhelő adó, ezzel a most bejelentett újabb 300 milliárd forintos tehercsökkenéssel összesen mintegy 1000 milliárd forinttal csökken a munkát terhelő adóteher - véli a nemzetgazdasági tárca. A NAV-től új adószedési kampányt várnak.

A munkahelyteremtő akciótervtől a kormány elsősorban azt várja, hogy megvédi a jelenlegi munkahelyeket, de az érdekképviseleti szervezetek, a velük folytatott megbeszéléseken hangsúlyozták a programnak köszönhetően erősödhet a munkahelyteremtés is.

Ilyen mértékű, közel 1000 milliárd forintot kitevő munkavállalók és kisvállalatok adóterheinek könnyítését segítő intézkedés nem volt az elmúlt ciklusokban, ezért a kormány - álláspontja szerint - joggal várja el hogy a nagyságrendileg kisebb adót az érintettek befizetik. A munkahelyteremtő akcióterv forrásának biztosítása érdekében számolnak a NAV munkájával is - ahogyan az elmúlt évben 40 milliárd forint többletbevételt teljesített, úgy idén is programot indíthat az adóbeszedés hatékonyságának növelésére. Ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy a programhoz szükséges 300 milliárd forint biztosítva legyen a költségvetésben - olvasható a nemzetgazdasági tárca levelében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk