Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 21. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Továbbcsökkenhet az áram és a gáz ára

Továbbcsökkenhet az áram és a gáz ára

Az áram és a gáz árában is van tartalék, amely további csökkentésre ad lehetőséget - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Makón.

A rezsicsökkentés egyik feltétele, hogy a korábban privatizált áram- és gázszolgáltatók visszakerüljenek állami tulajdonba - mondta Lázár János egy lakossági fórumon.

Jövőre az állam minden háztartásban áramot és gázt tud szolgáltatni - közölte a politikus mintegy kétszáz fős hallgatósága előtt.

A miniszter kitért arra is, a kormány gondolkodik a távhőszektorban is az állami szerepvállalásról. Jelenleg vizsgálja, az önkormányzati tulajdonban álló távhőcégek hogyan teljesítenek. Nem kizárt, hogy az állam távhőszolgáltatást is biztosítani fog - tette hozzá.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus elmondta, a 2014-2020 uniós költségvetési időszakban kétmilliárd forint érkezik közvetlenül Makóra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Ebből rehabilitálhatják a leszakadóban lévő Honvéd városrészt.

A 600 millió forintos forrásból érdemi változások érhetők el, ehhez azonban az ott élőknek be kell tartaniuk a játékszabályokat, például rendben kell tartaniuk a saját portájukat. Nemcsak a városnak kell változnia, hanem az ott lakóknak is, hogy a körülmények ugyanolyan rendezettek legyenek mint Makó más körzeteiben - hangsúlyozta Lázár János.

Címkék: ár, áram, gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során