Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 03. 09:15, szerda | PR

Szeged: egyre népszerűbbek a téglalakások

Szeged: egyre népszerűbbek a téglalakások

A 2012-2014-ig tartó mélyrepülés után, úgy tűnik, hogy Szeged is kezd talpra állni. Az ingatlanok négyzetméter ára rohamosan emelkedik. Leginkább a panellakások eladása indult be, de a téglalakásokat is sokan keresik.

A téglalakások közül természetesen ebben a városban is az új építésű ingatlanok a legkeresettebbek. A téglalakások négyzetméter ára megközelíti a 300000 Ft-os álomhatárt, míg a paneleké a 200000 Ft körüli összeget.
Akik jókor és jó időben vásároltak ingatlant most jól járnak, hiszen a kiadó lakás Szegeden most aranyat ér.

Egyre többen keresik, főleg az egyetem környékén a szép lakásokat. Minden szülőnek fontos, hogy távol lévő gyermek szép környezetben legyen, még ha az otthontól ez távol is van. A szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy gyermeküket biztonságban tudják még az egyetemi évek alatt is. Már 95000 Ft-ért Szegeden, az Egyetem utcában is bérelhetünk gyönyörűen felújított ingatlant.


A kiadó lakások általában elég tágasak ahhoz, hogy több egyetemista is egyszerre kibérelje, így akár költséget is megtakaríthatunk A gyönyörű világos és modern design bútorokkal felszerelt lakást rendkívül alacsony rezsi jellemzi. Ezen felül természetesen a belvárosban is szert tehetünk jó ár-érték arányú kiadó lakásokra, de talán ez a lakás fekszik legközelebb az egyetemekhez.

A bérelhető otthonoknál általában kikötés, hogy háziállatot nem lehet tartani és a dohányzás is tiltott. A kiadó lakások országosan elérhetők az otthontérkép oldalán, ahol érdemes minden nap körülnézni. Rengeteg új hirdetést töltenek fel az adatbázisba nap, mint nap.

Mire érdemes figyelni, amikor lakásbérleti szerződést kötünk?

Mielőtt a szerződést megkötnénk fontos megtudnunk, hogy a bérbeadót milyen kapcsolat fűzi az ingatlanhoz. Ha az illető az ingatlan tulajdonosa, akkor be kell szerezni a tulajdoni lapot és ezt ellenőrizni kell. Amennyiben a bérbeadó nem a tulajdonos, de haszonélvező vagy jogszerű használó, akkor a jogviszonyt igazoló dokumentumot érdemes elkérni. Ha azt látjuk a tulajdoni lapon, hogy végrehajtás alatt áll az ingatlan, akkor inkább keressünk egy másik lakást, hiszen nagy valószínűséggel rövid időn belül megszűnhet a bérleti viszony, hiszen az otthonnak új tulajdonosa lesz.

Amikor úgy érezzük, hogy a papírok rendben vannak, még akkor is lehet pár kérdésünk a bérbeadóhoz a későbbi viták elkerülése végett. Kérjük el tőle az elmúlt havi rezsicsekkeket, illetve ha hosszabb időszakra béreljük a lakást, akkor érdemes a téli időszakra vonatkozó rezsicsekkeket is megtekinteni. Sok esetben, a téli időszakban a fűtés költségek drasztikusan megemelkednek.

Végső döntés előtt ez is egy nagyon fontos szempont lehet. Sokan csak átalányt fizetnek egész évben és év végén egy több száz ezer forintos csekk üti a szerencsés markát. Ugye senkinek sem hiányzik egy év végi plusz kiadás például karácsony előtt. Láthatjuk, hogy a lakásbérlés is körültekintést igényel.

Amikor a szerződést megkötjük, ugyanilyen alapossággal járjunk el és természetesen az apró betűs részeket is olvassuk át alaposan. Járjunk el ugyanolyan alaposan mintha lakásvásárlás előtt állnánk, hiszen egy bérlés esetén is hosszabb távra kötelezzük el magunkat. A szomszédoktól is érdemes információkat gyűjteni, akár az ottlakókról, akár a közös költségről, akár a ház állapotáról s még sok más dologról, ami számunkra is fontos lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.