Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 04. 18:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Sok lesz a napsütés a hétvégén is

Sok lesz a napsütés a hétvégén is

A hétvégén is nyáriasan meleg lesz, 30 fok körüli maximumokkal, sok napsütéssel. Vasárnap viszont többfelé várhatók záporok, zivatarok is

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken szűrt lesz a napsütés. Az ország északi felében megerősödik a szél, az esti órákban pedig az északkeleti határ közelében kialakulhat egy-egy futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű. A légmozgás többfelé élénk, északon helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-21 lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni