Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Augusztus 24. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Két vadászgéppel vettünk részt egy légiharc-kiképzésen, amikor vészjelzést kaptam, hogy a hajtóművel baj van. Azonnal befejeztük a gyakorlatot, és változtatott manőverrel a kecskeméti bázis felé fordultunk.

Fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Molnár Tibor őrnagy, aki nemrég vészhelyzetből mentett meg egy Gripent.

 

Szerinte a svéd vadászgép vezérlő rendszerét dicséri, hogy ilyenkor még működik, de korlátozott formában, ami a leszálláshoz elég. Ha ez nem így lett volna, magára kellett volna hagynia a „Griffet.” Társa végig mellette repülve figyelte a külső jeleket, hogy azonnal tájékoztathassa, ha valami rendkívüli történne. Molnár Tibor őrnagy a sikeres leszállást követően a honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetést, a Hazáért kitüntető címet kapta meg Hende Csabától – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat. (rá)

Címkék: vadászgép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.