Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 06. 09:24, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Rétvári Bence: kötelező a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek pszichológiai alkalmassági vizsgálata

Rétvári Bence: kötelező a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek pszichológiai alkalmassági vizsgálata

Kötelező minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjének és helyetteseinek a pszichológiai alkalmassági vizsgálat

- mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Az államtitkár kifejtette: korábban már voltak szigorítások, de most továbbiakat vezetnek be minden gyermekvédelmi intézményben, akár állami, akár magán- vagy egyházi, mert minden gyermek egyformán fontos. Az intézményvezetőket és helyetteseiket széles körű vizsgálatoknak vetik alá a következő két hónapban, részben az általános pszichés állapot, függőségek - szerencsejáték, alkohol, drog -, szexuális devianciák, részben a vezetői képességek, stressztűrő képesség szempontjából. Ez a vizsgálat érinti a jelenlegi vezetőket, és az ezután kinevezetteket egyaránt, és kétévente ismétlődik.

Rétvári Bence elmondta, hogy a gyermekvédelemre jutó forrásokat 2010 óta több mint háromszorosára, 40 milliárd forintról 127 milliárdra emelték, a szociális, jóléti kiadásokat pedig több mint négyszeresére, 325 milliárdról 1400 milliárdra. A korábbi baloldali kormányok viszont még el is vettek ettől a területtől, csökkentették az ott dolgozók bérét a 13. havi elvételével - jegyezte meg.

A politikus kiemelte: a baloldal, amely most a "leghangosabb", egyetlen gyermekvédelmi intézkedést sem támogatott, és erről nem is mond semmit. Még ezt az ügyet sem tudja támogatni. Ezt teszi őket hiteltelenné - tette hozzá Rétvári Bence.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az államtitkár hangsúlyozta: szigorításra van szükség a gyermekvédelemben, hogy az állam még jobban vigyázhasson azokra a gyerekekre, akiket a családjuk nem védhet meg. Már eddig is voltak eredmények, 2010 óta nyolcszor több pedofil került börtönbe, 81-ről 663-ra nőtt a számuk - mondta.

"A pedofiloknak börtönben a helyük" - hangoztatta a kormánypárti politikus, jelezve, a baloldal azonban nem támogatta az ezzel kapcsolatos szigorításokat és bojkottálta az erre vonatkozó nemzeti konzultációt is. Számukra a gyermekvédelem sem lényeges, csak az a fontos, hogy a kormányt támadják - értékelt Rétvári Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során