Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 21. 13:51, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Részegen macsatéval támadt rá a disznókra

Részegen macsatéval támadt rá a disznókra

Két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sértés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített.

A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű Kaposvár környéki férfit, aki a sikertelen lopási cselekményt több állat megkínzásával bosszulta meg.

A vád szerint az ittas vádlott 2022 szeptemberében a kerítést megrongálva betört az állattenyésztéssel foglalkozó sértett ingatlanára azért, hogy onnan ellopjon egy sertést. A férfi magával vitt egy bozótvágó kést, azonban ittassága miatt a kiszemelt állatot leölni nem, csak megsebesíteni tudta. A vádlott ettől annyira indulatos lett, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sértés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített.

A férfit a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói két napon belül azonosították és elfogták.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfi bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, és ezért őt 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek, az egyiken a bűncselekményben nem sérült állatok láthatóak. a másikon az állatok elhelyezésére szolgáló istálló.

Fotó: Ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.