Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Április 04. 08:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

NVI-elnök: a jelenleg elérhető választási adatok előzetes eredmények

NVI-elnök: a jelenleg elérhető választási adatok előzetes eredmények

A jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok,

a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság - mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

Nagy Attila közlése szerint nagyon jól haladnak a szavazatszámláló bizottságok a szavazatok összesítésével, 21 óra előtt elérhetővé váltak a parlamenti választás előzetes eredményei, amelyeket közzétettek a választás hivatalos oldalán is.

Hozzátette: az NVI egy éve dolgozik az informatikai szolgáltatókkal a fejlesztéseken. Úgy vélte, kiváló munkát végeztek, a választási honlap fennakadás nélkül működött a választás kitűzésétől kezdve.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton a külképviseleteken és átjelentkezéssel szavazók voksainak megérkezése és megszámlálása után állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok, a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság.

Mint mondta, az NVI az országgyűlési választás és a népszavazás sikeres lebonyolítása után összegzi tapasztalatait és a javaslatcsomagot a törvényalkotó elé tárja, hogy "tovább növeljék a választás előkészítésének és lebonyolításának hatékonyságát".

Nagy Attila elmondta azt is, megkezdődött a népszavazás eredményeinek publikálása is a honlapon.

Az NVI elnöke "sok erőt" kívánt a szavazatszámláló bizottságok tagjainak, a jegyzőkönyvvezetőknek, a választási irodák munkatársainak a hátralévő feladatok teljesítéséhez.

Címkék: eredmény, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni