Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 24. 13:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Négy településen már egészségtelen a levegő

Négy településen már egészségtelen a levegő

Négy településen már egészségtelen a levegőminőség a kisméretű aeroszol részecskék (PM2,5) magas tömegkoncentrációja miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren és Várpalotán számít egészségtelennek a levegő.

Szintén a kisméretű szálló por miatt további kilenc település levegőjét kifogásoltnak minősítették a levegőhigiénés index alapján. Ezek: Budapest, Vác, Esztergom, Sopron, Győr, Székesfehérvár, Szeged, Miskolc és Nyíregyháza.

Az NNK kiemelte: az egészségtelen minősítést kapott településeken nem javasolt hosszabb ideig a szabadban tartózkodni az érzékeny lakosságcsoport számára. Ezeken a helyeken a légzőszervi betegségben szenvedők számára szükség lehet egyéni védekezésre (például inhalátor használata) is, orvosi javaslat alapján a gyógyszerek adagjának növelésére.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy kedvezőtlen kültéri levegőminőség esetén se feledkezzenek meg a belső légterek, az otthonok rendszeres, gyors szellőztetéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.