Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Június 01. 13:55, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nébih: a gyártó Sondey kukorica tallért hívott vissza

Nébih: a gyártó Sondey kukorica tallért hívott vissza

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradék (klórpirifosz) jelenléte miatt a gyártó Good Food Products visszahívta a 2023. szeptember 19-i minőségmegőrzési idejű 105 grammos Sondey Kukorica tallér amaranth és a 105 grammos Sondey Kukorica tallér chia termékeit, az árut Magyarországon a Lidl forgalmazza - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.

A visszahívott termékeket bármelyik Lidl üzletbe vissza lehet vinni, az árát blokk nélkül is visszatérítik - közölte a Nébih.

A hatóság arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívott terméket ne fogyasszák.

A Nébih honlapján ismerteti, hogy a klórpirifosz szerves foszforsav észterek közzé tartozó rovarölő szer hatóanyaga, amelyet korábban számos kultúrában rovarkártevők elleni védekezésre, tárolt gabonafélék, és az üres raktárak kezelésére használtak.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2019-ben úgy ítélte meg, hogy a klórpirifosz lehetséges genotoxikus, magzati fejlődés során neurológiai hatások léphetnek fel. Az Európai Bizottság 2020-ban a növényvédő szer hatóanyagok felülvizsgálati programja során a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil engedélyét nem újította meg, használata így az Európai Unióban nem megengedett.

Az élelmiszerekben a jogszabályban meghatározott maximális maradékanyag szintjét (MRL) az analitikai laboratóriumok által mérhető legalacsonyabb szintre csökkentették - ismerteti honlapján a Nébih.

Címkék: Nébih, visszahívás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben