Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 16. 10:18, péntek | PR
Forrás: (x)

Mikor érdemes egy villanyszerelő segítségét kérni?

Mikor érdemes egy villanyszerelő segítségét kérni?

Egyszerű kérdésnek tűnik, mégsem az, hisz az átlagembernek sokszor nem könnyű eldönteni, még a legtapasztaltabbaknak sem, hogy neki merjenek-e vágni egy villanyszerelési feladatnak maguktól vagy inkább bízzák szakemberre.

Felmerülhet az is, hogy mindenképpen villanyszerelőt kell-e hívnunk vagy csupán központi hiba okoz zavart, amelyet kivárva maguktól megoldódik a helyzet. A gyakorlatiasabb férfiak közül sokan gondolhatnak arra is, hogy esetleg maguk megbütykölik az elromlott háztartási berendezést.

Ha szakembert kell hívnunk és nem túl gyakran veszünk igénybe villanyszerelő segítségét, de még az ismeretségi körben sincsen egy bevált mester, ilyenkor jól jöhet egy online oldal, ahol egy helyen gyorsan és egyszerűen megtalálhatja a legjobb villanyszerelő szakembereket, az adott adott címre rákeresve. Ilyen a Qjob oldala is, ahol szinte hihetetlen, de csak Szegeden több mint 45 villanyszerelő várja megkeresését. Az oldalon megtekintheti, kit hogyan értékeltek mások és részletesen olvashat az illető munkájáról megfogalmazott véleményeket.

Bízzuk szakemberre vagy próbáljuk meg egyedül?

Nézzük, milyen helyzetekben lehet szükség szakértőre. Kezdjük talán a legegyszerűbb munkáknál, így például a villanykörte-cserénél, amit általában mindenki elvégez maga is, de azért ismerünk olyat, akinek már ez is komoly kihívást jelent. Szintén egyszerű a helyzet ha azt tapasztaljuk, hogy egy elosztó vagy hosszabbító szikrázik, azt cseréljük le azonnal!

Közismert, szerencsére aránylag ritkán előforduló probléma amikor valaminek a hatására a biztosíték lecsapódik. Amíg nem fordul elő túl gyakran, egy mozdulattal megoldhatja bárki, csak a villanyóraszekrény helyét kell tudni hozzá a lakásban. Akkor érdemes szerelőt hívni, amikor a lecsapódás már rendszeressé válik. Hasonló a helyzet, ha áramingadozást vagy áramkimaradást tapasztalunk.

Sokaknál okoz bizonytalanságot, hogy szakemberhez forduljanak-e ha melegszik a konnektoruk. Ez mindenképpen szerelő után kiált, miként az is, ha lámpánk rendszeresen villog, ugyanis általában érintkezési hiba állhat a háttérben, ami idővel zárlatot is okozhat. Figyeljünk arra is, ha fura, égett szag szivárog a falból, konnektorból, esetleg füstöt tapasztalunk, ezt minél előbb mutassuk meg szakembernek! Falból kilógó vezeték, sérült kábel vagy eltávolított szigetelés esetén is bízzuk szakemberre a megoldást, lehetőleg hozzáértő villanyszerelő segítségével.

Mielőtt szerelőt hívunk, nem árt, ha ismerjük az árakat

Ha nem túl gyakran fordul elő villannyal kapcsolatos problémánk, nem is lehetünk túlzottan járatosak abban, hogy milyen munkára milyen áron kapunk szakembert. A jelenlegi tarifák szerint egyszerű hibakeresést, javítást óránként 6 – 12.000 forintért, komplett elektromos szerelést 6.500 – 9.500 forintért végzik el szerelvényenként. A gyorsszervíz óránkénti díja 10 – 16.000 forint, utóbbit hétvégén és ünnepnapon 13 – 19.000 forintos óradíjért végzik. Villanyóra visszakapcsoltatás ügyintézése 38.000 forinttól, áthelyezése egy fázis esetében 90 ezertől, három fázisnál 137.000 forinttól, a teljesítmény bővítés egy fázis esetén 25.000, három fázisnál 30.000 forinttól, a mérőhely szabványosítása 155.000 forinttól kezdődik.

Jó tudni, hogy évente, kétévente akkor is érdemes villanyszerelőt hívnunk, ha nem tapasztalunk bajt, hogy egy szakember átnézze a hálózatunkat, aki olyan problémát is észrevehet, ami nekünk fel sem tűnik. Különösen igaz ez a 25 évnél idősebb épületekre, amelyeket különösebb problémák nélkül is érdemes rendszeresen ellenőriztetni villanyszerelővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat