Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megdőlt a napi melegrekord

Megdőlt a napi melegrekord

Január utolsó napján megdőlt a napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután Facebook-oldalán.

Azt írták: fél háromkor Drávaszabolcsban 16,7 fokot mért az automata mérőműszer, így ezzel megdőlt az 1965-ben Homokszentgyörgyön regisztrált napi csúcs. A szomszédos Kémesen is 16,5 fokot mértek, de a rekord Drávaszabolcsé.

A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén néhány hegyvidéki és közvetlenül a Balaton partján lévő mérőállomást leszámítva mindenütt 11 fok fölé melegedett a levegő a délután folyamán.

Érdekességként azt is megjegyezték, hogy az északkeleti határvidéken a rekordhoz képest nagyjából 14 fokkal volt hidegebb.

Az előrejelzés szerint a hétvégén, február első napjaiban is enyhe lesz az idő. Többfelé 15 Celsius-fok körül alakulnak majd a maximumok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.