Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 24. 11:20, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kilencre emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon

Kilencre emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon

Egy fiatalabb nő a koronavírus-járvány kilencedik halálos áldozata Magyarországon – derült ki kedden délelőtt az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tiszti főorvos kifejtette, számos krónikus megbetegedésben szenvedett a koronavírussal megfertőződött nő, köztük szív és keringési, valamint anyagcsere betegsége is volt.

Keddre virradóra újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 187-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet

Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozva a tisztifőorvos arra figyelmeztetett, hogy többen lehetnek azok, akiknek szervezetében jelen van a vírus, mint ahányan tüneteket mutatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.