Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 21. 06:08, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták a tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Letartóztatták a tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Ügyészi indítványra egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2004-ben meggyilkolt egy idős makói nőt és nála vendégeskedő lányát

- közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel. Szanka Ferenc elmondta, a férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

2004. november 16-án Makón, a Szegedi utca egyik házában holtan találtak egy 78 éves nőt és hozzá látogatóba érkező 51 éves lányát. Az ügyben indult nyomozást - amelyben egy férfit meggyanúsítottak - a Csongrád Megyei Főügyészség azonban 2006 márciusában megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt a terhelt követte el.

Tavaly novemberben - új adatok alapján - az ügyészség a nyomozás folytatását indítványozta. Az ezt követően beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozó hatóság látókörébe került egy mindezidáig ismeretlen férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A kezén és lábán is megbilincselt gyanúsítottat kommandósok vezették a nyomozási bíró elé.

Szanka Ferenc közölte, a nyomozási bíró - az ügyészség álláspontját osztva - a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta szükségesnek a kényszerintézkedés elrendelését. A férfi nem tett vallomást a bíróság előtt. A döntést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.