Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Március 24. 19:08, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Letartóztatták a terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfit

Letartóztatták a terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfit

Letartóztatták a terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfit - tájékoztatta a fővárosi főügyész vasárnap az MTI-t.

Ibolya Tibor a közleményében felidézte, pénteken a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével őrizetbe vettek egy szír férfit és gyanúsítottként hallgatták ki minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap egy hónapra elrendelt - írta a főügyész.

Ibolya Tibor pénteken közölte az MTI-vel, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség terrorizmus gyanúja miatt, kitoloncolás során őrizetbe vett Magyarországon egy szír férfit, aki három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben vett részt.

Az M1 csatornán péntek délután az hangzott el, hogy a férfi az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetője, aki öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított; legalább húsz ember megölésében vett részt.

Az M1-nek nyilatkozott a szíriai férfi ügyvédje, Kelen László, aki azt mondta: védence végig tagadta bűnösségét.

A Terrorelhárítási Központ szombaton azt közölte: vizsgálják az őrizetbe vett szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során