Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 24. 09:29, péntek | Belföld
Forrás: Kreszvaltozas.hu

Közel két kilométerre ellátnak a felújított rendőrségi traffipaxok

Közel két kilométerre ellátnak a felújított rendőrségi traffipaxok

Felújítva és a képességeiket bővítve kerülnek vissza a szolgálatba a Fáma III. lézerelvű sebességmérők – írja a rendőrség balesetmegelőzési bizottságának oldala, a Kreszvaltozas.hu.

A rendőrök által a pontos mérések miatt közkedvelt mérőeszközök harmadik generációját a kétezres évek közepén kezdték használni, ám mostanra jelentős részük elhasználódott. A rendőrség úgy döntött, hogy a selejtezés helyett felújítják az eszközök jelentős részét és decemberre el is készült az első tesztpéldány. Január végéig összesen 11 készülék menekült meg az enyészettől, melyek a sikeres hitelesítés után visszakerültek a kapitányságokhoz.

A korszerűsítés során a külsőségek mellett kicserélték a csatlakozókat és a kábeleket, míg az akkumulátorcsomagokat felújították. Egy tartót is felszereltek a készülékekre, így azokra nagyobb méretű LCD-kijelzőt is fel lehet helyezni.

A készülékek mérni tudják a szemből érkező és az elhaladó járművek sebességét is álló, illetve – a GPS-moduljuknak köszönhetően – mozgó állapotban is. Nagyon messzire ellátnak – akár 1800 méterre is –, s az állók mellett mozgóképet is képesek rögzíteni a memóriakártyára. Így a sebességmérésen túl egyéb szabálytalanságok dokumentálására is képesek: tilos jelzésen való áthaladás, záróvonal átlépése.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni