Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2020. Április 01. 16:08, szerda | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Körülbelül minden ötödik ember 65 év feletti Magyarországon

Körülbelül minden ötödik ember 65 év feletti Magyarországon

Körülbelül minden 5. ember 65 év feletti Magyarországon - mondta Kovács Marcell, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főosztályvezetője szerda reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.

A főosztályvezető kifejtette, Magyarországon - ahogy a modern társadalmakban általában - sok az idős ember: 1 millió 900 ezer 65 évnél idősebb él az országban. A 80 év felettiek száma pedig meghaladja a 400 ezret - tette hozzá.

Budapesten különösen magas az idősek aránya, de hasonló a helyzet Nógrád, Békés és Baranya megyében, illetve a Balaton körül.

A magyar társadalom - fűzte hozzá Kovács Marcell - ebből a szempontból nem számít kiugrónak, sőt az idősek arányát tekintve az európai átlag alatt van. Bizonyos országokban - mint Görögországban, Olaszországban, Németországban és Portugáliában - akár 20 százalék feletti ez az arány. Ugyanakkor ezekben az országokban az is jellemző, hogy az idősek magasabb életkort élnek meg, mint Magyarországon.

Címkék: 65, idős

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:17, hétfő | Életmód

A francia parlament megkezdte a halálba segítés legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját

A francia parlament megkezdte hétfőn a halálba segítés szigorú feltételek melletti legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját.

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:05, szombat | Életmód

Ováció fogadta az Iránból elmenekült rendezőt és filmjét a fesztiválon

Ováció fogadta az Iránban börtönbüntetésre ítélt és onnan elmenekült neves filmrendezőt, Mohammad Raszulofot és filmjét péntek este a 77. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon.