Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 17. 08:38, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két korábbi gyilkossággal gyanúsítanak egy emberölési kísérletet elkövető férfit

Két korábbi gyilkossággal gyanúsítanak egy emberölési kísérletet elkövető férfit

Két korábbi gyilkossággal gyanúsítanak egy férfit, aki akkor került a rendőrség látókörébe, amikor több késszúrással életveszélyesen megsebesített egy férfit tavaly augusztusban Budapesten

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője hétfőn videónyilatkozatban.

Gál Sándor a rendőrségi honlapon közzétett videóban ismertette: a XIII. kerületben az 54 éves alvó férfira támadó férfi a helyszíni meghallgatásakor azt mondta, hogy barátjával egy helyiségben aludt, amikor egy ismeretlen kihúzta az épület elé és többször megrúgta, miközben barátja segélykiáltásait hallotta.

Az életveszélyesen megsebesült sértett a kórházban a rendőröknek elmondta: arra ébredt, hogy társa a bejárati ajtóban állt, késsel a kezében, majd ráugrott. A férfi megvágta a kezét és mellkason szúrta, majd miután a sértett lerúgta magáról, elhagyta az épületet - mondta.

Hozzátette: a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság el is rendelt.

A rendőrség feltérképezése alapján a férfi három másik ügyhöz is köthető: a gyanú szerint tavaly júliusban a XIII. kerületi Béke téren megvert egy 37 éves férfit, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, 2020 májusában 21 szúrással megölt egy 29 éves férfit, majd eltulajdonította értékeit, 2017-ben pedig a VIII. kerületben egy 65 éves férfit vert meg, aki a kórházba szállítása után meghalt - tudatta az osztályvezető.



Gál Sándor közölte: a férfi elmeorvosi vizsgálatán kiderült, hogy nem szenved elmebetegségben, kóros elmeállapotban, és tisztában volt a cselekményeinek súlyosságával, négy bűncselekmény közül kettőt be is ismert, a másik kettő esetben tanúkihallgatások, szakértői vizsgálatok és kamerafelvételek állnak rendelkezésre bizonyítékként.

A férfi megalapozottan gyanúsítható nyereségvágyból, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével és súlyos testi sértés elkövetésével. A rendőrség a büntetőügy iratait vádemelési javaslattal hétfőn átadta a Fővárosi Főügyészségnek - mondta Gál Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során