Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 16. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön az Emirates

Jön az Emirates

Októbertől az Emirates Airline naponta üzemelő menetrendszerinti járatot indít Budapest és Dubai között. A világ negyedik legnagyobb légitársasága széles törzsű, Airbus A330 típusú repülőgéppel indítja új járatát, így hetente közel 4 ezren is utazhatnak a két város között.

Az Emirates napi járatot indít Dubai és Budapest között a téli menetrendi időszak kezdetétől, azaz október végétől, az induló járat a két osztályon 278 ülőhelyet kínálva, hetente összesen akár 3892 utast képes szállítani - írja a Turizmus.com-ra hivatkozva a Gazdasági Rádió honlapja.

Nagyban repülnek

Az Emirates bázis-repülőtere az Egyesült Arab Emírségek fővárosában található Dubai International Airport. A Közel-Kelet vezető légitársasága 224 repülőgépből álló flottát üzemeltet, amely kizárólag széles törzsű légi-járművekből áll (Boeing 777, Airbus A330, Airbus A340, és Airbus A380) és világszerte 143 desztinációra közlekedik. A tavaly 44,5 millió utast szállító Emirates “Az év légitársasága” címet is elnyerte a SkyTrax, a vezető globális légiközlekedési tanácsadó vállalat szavazatai alapján.

Az illetékes magyar és dubai légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, abból a feltételezésből kiindulva, hogy jelentős kereslet mutatkozik a Dubai - Budapest közvetlen járatra, illetve a dubai átszállással elérhetővé váló közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra.

A Budapestről induló utasok egyetlen dubai átszállással el tudnak érni olyan népszerű turisztikai célpontokat, mint a thaiföldi Phuket, illetve olyan üzleti célpontokat, mint Peking, Szöul, Tajpej, Tokió, vagy Sydney.

Tim Clark, az Emirates Airline elnöke elmondta, 'a Dubai csomópontunkon keresztül gyorsabb átszállást biztosítunk számos jelenleg kevésbé intenzíven kiszolgált desztinációba. Ezek a fontos úti-célok új keresletet generálnak, segítik a kétoldalú kereskedelem fejlődését a keleti piacokkal, és tovább erősítik a magyar gazdaság versenyképességét. Globális hálózatunk végső soron minden ügyfelünknek hasznára válik' - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.