Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Új igények a falusi turizmusban

Új igények a falusi turizmusban

A falusi turizmus népszerűségének növekedésével az igények is egyre nagyobbak.

A vendégek többek között a vidéki pihenés alatt is igényt tartanak az internethasználatra. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, a válság ezt az ágazatot is érintette, de sokkal kisebb mértékben, mint a gazdaság más területeit.

A falusi turizmus a kilencvenes évektől egyre népszerűbb, így a növekvő igényeknek is meg kell felelnie. Bár néhány napot ki lehet bírni internet nélkül, hosszabb időt már nem, ezért felmerült a wifi hálózat kiépítésének igénye.

Az egyik tanyasi vendéglátó a Kossuth Rádiónak elmondta, a vendégek megnyerése érdekében alkalmazkodnak a különféle elvárásokhoz: igény szerint a technikai lehetőségeket is biztosítják például az internet használatához. Ha azonban valaki azt akarja, hogy se tévé, se internet ne legyen a szobájában, az ő kívánsága is teljesülhet - tette hozzá.

Csizmadia László a Rádiónak elmondta, a 2009-ben hétezer-ötszázharminc bejegyzett szállásadó volt a falusi turizmusban. A szakember szerint a válság ezt az ágazatot is érintette, de csak kis mértékben. 2008-ban 744 ezer volt a falusi vendégéjszakák száma, és ez egy évvel később is alig csökkent: 2009-ben 722 ezer napért fizettek a szállásokon a turisták. Hozzátette, a növekedés még várat magára és kirobbanóan jó adatokat 2011-től sem vár.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.