Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Április 29. 10:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Illegális fegyverműhelyt találtak Budapesten

Illegális fegyverműhelyt találtak Budapesten

Illegális fegyverműhelyt számoltak fel a nyomozók Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon pénteken.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy 52 éves és egy 64 éves budapesti férfi ellen nyomoz lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - írták.

A járőrök csütörtök délután a főváros XIV. kerületében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál intézkedtek a 64 éves férfi ellen. Autójában engedély nélkül tartott - a szakértő elsődleges véleménye szerint éles - maroklőfegyvert találtak.

A nyomozók házkutatást tartottak a férfi XV. kerületi lakásán, ahol további engedély nélkül birtokolt, feltehetően éles lőfegyvereket, valamint robbanóanyagnak, robbanószernek minősülő anyagokat, gránátokat foglaltak le, a pincéjében pedig nagy mennyiségben találtak fegyveralkatrészeket.

A rendőrség adatai szerint a férfi illegálisan fegyverkészítéssel, -átalakítással foglalkozott - írták.

Felmerült, hogy a gyanúsított egy III. kerületi férfitól vásárolta az autójában talált fegyvert. A nyomozók csütörtök este a feltételezett eladónál is házkutatást tartottak, és az ő lakásában szintén lefoglaltak fegyvereket, lőszereket.

A rendőrök kezdeményezték mindkét őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során