Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 25. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Helyenként 20 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán

Helyenként 20 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán

Helyenként 20 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán, ahol úgy fogalmaztak: nincs mese, itt a tavasz.

Nyugaton már kora délután volt olyan település, ahol elérte a 20 fokot a hőmérséklet. Siófokon ugyanakkor még csak 5 fokot mutatott a hőmérő, mivel ott akkor még párás, hűvös, nyirkos volt a levegő.

Délután 3 órakor a Tolna megyei Simontornyán volt a legmelegebb, ott 20,8 fokot rögzítettek. Ezt követte 20,7 fokkal a Veszprém megyei Devecser és a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyháza.

A meteorológiai szolgálat délután 3 órás adatokat tartalmazó térképe alapján az ország nyugati felében volt melegebb, de keleten is mindenütt 10, a legtöbb helyen 15 foknál is magasabb volt a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9-14 fokot mérhetnek.

Komolyabb lehűlés a következő napokban sem valószínű.

Címkék: időjárás, meleg, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.