Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 11. 12:43, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Gázóra-manipulálással foglalkozó hálózatot számoltak fel Hajdú-Biharban

Gázóra-manipulálással foglalkozó hálózatot számoltak fel Hajdú-Biharban

Öt embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy - főleg Hajdú-Bihar megyében - gázórák manipulálásával okozott kárt a szolgáltató cégnek; a rendőrség az egyéves nyomozás után több fogyasztó ellen is eljárást indított.

Cseh Zsolt, a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának alosztályvezetője szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón elmondta: a csoport három tagja korábban gázipari szakemberként dolgozott, ketten pedig a "megrendeléseket" szerezték nekik jobbára Hajdú-Biharban, de Szabolcsban és Borsodban is követtek el visszaéléseket.
A csoport ellen bűnszövetségben elkövetett bélyeghamisítás gyanúja miatt nyomoznak - mondta az alosztályvezető -, hiszen a gázórák hitelesítő bélyegét kellett feltörni az óra visszaforgatásához.
A 40 és 67 év közötti férfiak mindegyike beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhetnek - tette hozzá Cseh Zsolt.
Az őrnagy a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt az MTI-nek arra a kérdésére, hogy magánszemélyek vagy cégek követtek-e el több visszaélést, és arról sem adott tájékoztatást, összesen hány fogyasztó óráját manipulálták. A kárértékre vonatkozó kérdésre annyit reagált: az adatgyűjtés még folyamatban van.
Kállai László, a szolgáltató Tigáz-DSO Kft. ellenőrzési vezetője elmondta: cégük tett feljelentést tavaly nyáron a rendőrségen, jelenleg 10-20 ügy van folyamatban, amelyek ehhez a csoporthoz köthetők.
Az MTI érdeklődésére a szakember jelezte: tavaly mintegy 70 millió köbméter gázt loptak el gázóra-manipulálással, 9 milliárd forintos kárt okozva a cégnek.
A hét megyére kiterjedő szolgáltatási területükön 1,25 millió fogyasztójuk van, közülük 55 ezren lehetnek, akik visszaélést követnek el. A hét megyében becsléseik szerint 80-100 ember "foglalkozik" a gázórák manipulálásával - ismertette Kállai László.

Címkék: Bűnügy-lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön