Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. December 26. 11:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Gálaműsorral ünnepli újranyitásának 50. évfordulóját Fővárosi Nagycirkusz

Gálaműsorral ünnepli újranyitásának 50. évfordulóját Fővárosi Nagycirkusz

Nagyszabású gálaműsorral és új, magyar artistákat bemutató tavaszi produkcióval ünnepli újranyitásának 50. évfordulóját a Fővárosi Nagycirkusz.

A 131 éves múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz épületének 50. évfordulóját az intézmény különleges programokkal ünnepli - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, január 14-én este a cirkusz Facebook oldalán a közönség élőben követheti az 1971-es megnyitó tiszteletére létrehozott nagyszabású gálaműsort. Az új, februártól látható Dinasztiák című műsor a magyar artistaművészet kiválóságainak produkcióit vonultatja fel.

A nagy múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz korábbi épületének lebontása után, 1971. január 14-én nyitotta meg újra kapuit a közönség előtt. Az akkori, impozáns megnyitó évfordulójának tiszteletére a cirkusz most ismét magyar artistákat bemutató, látványos gálaműsort rendez.

A klasszikus cirkuszi, varieté elemeket is felvonultató, nagy elődöket megidéző gála a Hortobágyi Károly-díjjal kitüntetett, többszörös cirkuszfesztivál-díjas erőemelő duó, a Silver Power - Füzy Anita és Kranitz Krisztián - rendezésében és Valc Szabolcs mesterkoreográfus munkája nyomán valósul meg.

Az eseményt a cirkusz Facebook oldalán az érdeklődők élőben követhetik 2021. január 14-én 19 órától.

A gálát megelőzően mutatják be a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ megbízásából készített, Cirkuszi Csodaemberek - életútinterjúk cirkuszművészekkel című sorozat 6. kötetét is, amely betekintést nyújt az artistaművészek zárt és izgalmas világába, fellebbenti a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről.

A különleges évforduló jegyében rendezik meg a Fővárosi Nagycirkusz új, tavaszi műsorát is: a Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg.

A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen több mint 70 magyar artista lép a porondra.

A műsorban fellép többek között a Porond Ifjú Csillaga-díjas, Guinness-rekorder Richter Kevin és csoportja új deszkaszámával, a Weiss Jr. csoport fliegende produkciójával, a Donnert, Richter és Ádám cirkuszi dinasztiák tagjai pedig közösen adnak elő egy lovasakrobata számot.

A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható lesz, a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-, görkorcsolya-, handstand és illúzió számok mellett pedig az állat és ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj- és kutya számok mutatják be - áll a közleményben.

Mint írják, a műsorban a nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak. Az új műsor rendezői, a Silver Power tagjai, antik héroszokat idéző emelőszámukkal kápráztatják majd el a közönséget.

Címkék: cirkusz, gálaműsor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során