Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 30. 07:07, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Félmilliárdért fejleszt Győrben az ALTEO

Félmilliárdért fejleszt Győrben az ALTEO

Jelentős, 500 millió forintos fejlesztést hajtott végre a Győri Erőműben az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. A feltörekvő energetikai csoport három új, modern Caterpillar gázmotort telepített a létesítményben.

A fejlesztéssel tovább javul az ALTEO kogenerációs portfóliójának hatékonysága. A társaság ugyanakkor folytatja megújulófókuszú növekedési stratégiájának a megvalósítását.

Jelentős, mintegy 500 millió forint értékű fejlesztést hajtott végre a Győri Erőműben az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. A tőzsdén jegyzett feltörekvő energetikai csoport három, egyenként 1 Megawatt teljesítményű Caterpillar-gázmotort telepített a létesítményben, ezzel az erőmű villamosenergia-termelő kapacitása 5 Megawattra nő. „A fejlesztés révén az erőmű értékes szereplővé válik a villamosenergia-piacon, hiszen ezentúl önálló ügyleteket is köthet” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a motorok mai átadó ünnepségén. A fejlesztés alacsony beruházásiköltség-szint mellett valósult meg, ráadásul a gázmotorok üzemeltetése többleterőforrást sem igényel – tette hozzá az ALTEO első embere.

A fejlesztésbe 2011 végén kezdett bele az ALTEO. A beruházásnak köszönhetően a Győri Erőmű a fogyasztók hőigényének jelentősebb részét tudja hatékonyan, villamos-energiával kapcsoltan megtermelni. Az új gázmotorok telepítésével a régi, 1 MW-os gőzturbina véglegesen üzemen kívül lett helyezve.

Mintegy 50 millió forint értékű hatékonyságjavító fejlesztés már korábban megvalósult a Győri Erőműben. A beruházás nyomán az erőmű a régi gőzalapú hőellátó rendszerét forróvíz-alapú technológiára állította át. „Az új rendszer elődjénél jóval magasabb hatásfokú, ezáltal jelentős költségmegtakarítást jelent a számunkra” – mutatott rá a fejlesztés eredményére ifj. Chikán Attila.

A beruházások révén erősödött az ALTEO kogenerációs portfóliója. A fejlesztéseknek azonban a hatásfoknövelés, a költségcsökkentés, és ezeken keresztül az eredménytermelő képesség erősítése a célja, a feltörekvő energetikai csoport növekedési stratégiájának fókuszpontjában ugyanis a megújuló forrásokon nyugvó energiatermelés áll. Jelzi ezt, hogy a társaság legfrissebb akvizíciójára szélenergia-területen került sor; az ALTEO éppen a múlt héten írt alá egy 3 milliárd forintos szerződést három szélerőmű megvásárlásáról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során