Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 16. 07:07, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Ezsébet-tábor: még egy hónapig lehet pályázni

Ezsébet-tábor: még egy hónapig lehet pályázni

Még egy hónapig pályázhatnak az Erzsébet-tábor nyári programjaira az általános iskolák, valamint a családsegítő és gyermekvédelmi ellátást biztosító különböző intézmények, köztük a nevelőszülői hálózatok.

A gyermektáborokat a Balaton partján és a Velencei-tónál rendezik meg, többnyire állami üdülőkben, június 18-a és augusztus 25-e között. Pályázni tízfős csoportokkal lehet, ám ezek számát intézményenként nem korlátozták. A jelentkezőknek a család anyagi helyzetétől függően ezer, ötezer vagy tízezer forintos önrészt kell vállalniuk, ezt azonban támogatók átvállalhatják.

Az egymilliárd forintos keretű nyári táborozási pályázat kiírását a szociális államtitkár jelentette be két hete. Soltész Miklós akkor arról adott tájékoztatást, hogy a tárca öt kategóriában ír ki nyaralási pályázatot, a már megjelent első három után várhatóan április második felében ismertetik a további kettőt. Ezek közül az egyik a „határon túlra” szól, így arra a Kárpát-medence országaiban élő magyar gyermekek csoportjaival lehet majd pályázni. Az ötödik pályázat keretében pedig tematikus nyári táborozásra lehet majd jelentkezni, ám ennek részletei még nem ismertek.

A táborokat – a korábbiakban meghirdetett szociális üdültetéshez hasonlóan – az étkeztetési célú Erzsébet-utalványokból származó bevételből finanszírozzák. A már meghirdetett pályázatok részleteiről a www.erzsebetprogram.hu honlapon lehet tájékozódni.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.