Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Március 14. 08:44, péntek | Belföld
Forrás: MTI

EP-választás - Ma délutánig fogadja a hirdetési árjegyzékeket az ÁSZ

EP-választás - Ma délutánig fogadja a hirdetési árjegyzékeket az ÁSZ

Ma 16 óráig juttathatják el hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) azok a sajtóorgánumok, amelyek az európai parlamenti (EP) választáshoz kapcsolódó politikai hirdetéseket kívánnak közzétenni.

Az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az ÁSZ-hoz, nem közölhet politikai hirdetést az április 5-én kezdődő választási kampányban.
A választási eljárásról szóló törvény szerint a sajtóorgánumoknak a választás kitűzését követő öt munkanapon belül kell eljuttatniuk a számvevőszékhez hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét, amelyet az ÁSZ nyilvántartásba vesz és honlapján közzétesz.
Ennek értelmében a sajtóorgánumok a május 25-i európai parlamenti választás előtti kampányidőszakra vonatkozó árjegyzéküket pénteken 16 óráig juttathatják el az ÁSZ-hoz.
Az ÁSZ az árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így a tartalmukért nem vállal felelősséget.
Az Európai Parlament magyar képviselőinek választását megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg megküldte hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-hoz.

Címkék: EP2014-ÁSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.