Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 24. 09:19, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Embercsempészeket fogtak el Pécsnél

Embercsempészeket fogtak el Pécsnél

Elfogtak három magyar embercsempészt Pécs határában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei - közölte a főkapitányság a police.hu honlapon vasárnap hajnalban.

A közlemény szerint a rendőrök szombaton késő este két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték a megyeszékhelynél, és megállapították, hogy Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, valamint L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok 11, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni.

A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A 11 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség vasárnap reggeli tájékoztatása szerint az éjjel további két szerb embercsempészt fogtak el Majs és Sátorhely között. A 44 és 37 éves férfiak 7 - magát bangladesinek és pakisztáni állampolgárnak valló - illegális bevándorlót akartak külföldre juttatni - írták.

Az őrizetbe vett szerb állampolgárok ellen eljárást indítottak, a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben