Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 10. 15:15, kedd | Sport

Elődöntőben újoncként a világbajnokságon

Elődöntőben újoncként a világbajnokságon

A hétvégén egyetlen magyar versenyzőként szurkolhattunk Gender Tamás Juniornak az OK Junior kategóriában, a 2023-as FIA Karting World Championship mezőnyében, azaz a gokart világbajnokságon Olaszországban, a Franciacorta Racing Track-en.

A rekord létszámú, 57 nemzet 241 versenyzőjét számláló mezőnyben a Hungarian Motorsport Academy egyik legfiatalabb tehetsége letette a névjegyét, az OK-Junior kategóriában rajthoz állt több mint 120 ellenfele között.

A Franciacorta aszfaltcsík 2022 óta része az FIA gokart naptárának, s néhány év alatt kiváló hírnevet szerzett magának a sportban. Az 1300 méter hosszú, gyors és technikás pályájának köszönhetően a versenyzők számára igazi kihívást jelentett ezen a hétvégén is a versenyek teljesítése, különösen ekkora és ilyen erős, profi mezőnyben.

Gender Tamás Junior számára nem volt ismeretlen a versenyhelyszín, hiszen több nemzetközi versenyen és kategóriában is rajthoz állt már itt az elmúlt hetekben. A fiatal tehetség a szabadedzéseken a TOP5-ben, a futamokon pedig TOP10-ben is végzett. Egyedüli magyar indulóként a HMA versenyzője élete első világbajnokságán az elődöntőbe jutott annak ellenére, hogy kétszer 5 másodperces büntetést kapott.

Kiváló ez a teljesítmény a Hungarian Motorsport Academy által támogatott magyar versenyzőtől, aki folyamatosan minden versenyen 0,3 másodpercen belül volt a legjobb köridőtől. Az OKJ kategóriában soha nem állt még rajthoz ekkora mezőny, melynek 123 gokartosa közül Tamás végül az elődöntőbe került, ahol a kemény mezőnyben óriási csatákat vívott minden pozícióért. Jó tempót tudott menni végig a világbajnokság minden versenynapján. Franciacortán a legjobb gokartosok között tette le névjegyét a világbajnoki mezőny újoncaként, amihez számára a Forza Racing és a Machac Motors biztosította a versenyképes technikát.

A fiatal tehetségnek a jövő hétre is akad egy komoly kihívás szintén Olaszországban a South Garda Karting versenypályán, hiszen a gokartsport legtradicionálisabb rendezvényén az 51° TROFEO DELLE INDUSTRIE-n áll majd rajthoz, ahol tavaly debütált az OK Junior kategóriában.

- Gender Racing -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.