Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Március 05. 18:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:mti

Elemző: nagy a bizalom a vakcinák iránt

Elemző: nagy a bizalom a vakcinák iránt

A Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint magas a vakcinák iránti lakossági bizalom - mondta az alapítvány vezető elemzője pénteken az M1 csatornán.

Palóc André hozzátette: a kutatásból kiderült, a megkérdezettek mintegy 80 százaléka gondolja, hogy a vakcina a megoldás a koronavírus-járvány elleni küzdelem lezárására.

Hangsúlyozta: valószínűleg tovább növekszik a vakcinák iránti bizalom azzal, hogy lassan mindenkinek legalább egy családtagja megkapja az oltóanyagot. A felmérés szerint a megkérdezettek 78 százaléka inkább tart a vírustól, mint a vakcina esetleges mellékhatásaitól - fűzte hozzá.

Palóc André azt mondta, a balliberális médiában megjelenő állhírek és különböző politikusok hangulatkeltő megszólalásai ellenére a többség úgy gondolja, hogy az oltóanyag a megoldás.

A kutatás szerint a lakosság döntő többsége hisz a szakhatóságoknak, a megkérdezett beoltottak és az oltásra elmenni tervezők 71 százaléka úgy nyilatkozott, hogy beoltatná, vagy már beoltatta magát keleti vakcinával - ismertette.

Kitért arra is, hogy a tervek szerint jövő szerdára Magyarországon átoltottság szempontjából vezetővé válik Európában. A vakcinabeszerzéssel kapcsolatban egyre több ország követi a magyar példát, vagyis nemcsak a brüsszeli beszerzésekre hagyatkozva, hanem más módokat keresve próbálják elérni, hogy minél több vakcinához jussanak - mutatott rá az elemző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: