Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 29. 12:59, kedd | Belföld

Együttműködési megállapodást kötött a dél-koreai Csungang Egyetem több magyar felsőoktatási intézménnyel

Együttműködési megállapodást kötött a dél-koreai Csungang Egyetem több magyar felsőoktatási intézménnyel

Együttműködési megállapodást kötött több magyar felsőoktatási intézménnyel a dél-koreai Csungang Egyetem (, amely a mesterséges intelligencia területén tanuló és kutató öt magyar hallgatónak ajánlott fel ösztöndíjat.

György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a dokumentumok keddi budapesti aláírásakor emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök és Mun Dzse In akkori dél-koreai köztársasági elnök tavaly ősszel írtak alá együttműködési megállapodást arról, hogy egy dél-koreai kampuszt hoznak létre Magyarországon.

Ennek első lépése, hogy CAU-val közösen képzési programot indítanak, és a dél-koreai egyetem öt mesterséges intelligencia doktori képzést ajánlott fel magyar egyetemeknek - közölte.

Az államtitkár elmondta, a CAU azon tíz dél-korai egyetem között van, amelynek a mesterséges intelligencia képzéseit a dél-koreai állam támogatja.

Az 1916-ban alapított egyetemnek mintegy 32 ezer hallgatója van, és a kutatás-fejlesztési bevételei ebben évben meghaladták a 70 milliárd forintot.

A dokumentumokat György László, Pak Szang Kju, a CAU elnöke, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és Széchenyi István Egyetem képviselői írták alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni