Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Október 15. 08:05, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Drogot rejtettek a társkereső oldalakon megismert nőknek küldött csomagok

Drogot rejtettek a társkereső oldalakon megismert nőknek küldött csomagok

Mit sem sejtő nők közreműködésével próbált kábítószert Magyarországra csempészni egy nigériai férfi és honfitársa, kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellenük a Heves Megyei Főügyészség

- tájékoztatta a megyei főügyész szerdán az MTI-t. Szalóki Zoltán közleményében felidézte: az elsőrendű vádlott 2014 közepén egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy bélapátfalvai nővel, akitől nem sokkal később már elkérte a telefonszámát és a lakcímét is.

Néhány hét múlva felhívta őt azzal, hogy egy csomagot fog küldeni neki Franciaországból, az meg is érkezett, benne látszólag csupán három női táskával és gyermekruhákkal. A vádlott ezután azt kérte a nőtől, hogy vigye el neki a kapott küldeményt egy előzetesen megbeszélt időpontra Budapestre.

Mivel a nő ezt furcsállotta, alaposabban átnézette a küldeményt a fiával, aki a három táskába varrva jelentős mennyiségű kábítószert - több mint 380 gramm kokaint - talált. Ennek ismeretében az asszony már nem utazott el a fővárosba. Értesítette a rendőrséget. A vádlottat és az őt elkísérő társát akkor fogták el, amikor másnap egy bérelt kocsival megjelentek Bélapátfalván.

A rendőrök az autóban egy listát is találtak, olyan emberek nevével és címével, akiket a vádlottak feltehetően hasonló módon kívántak felhasználni a kábítószer becsempészésénél. A listán szereplők közül egy siklósi nő címére már küldtek is gyógyászati segédeszközök közé rejtett, kokaint tartalmazó csomagot Brazíliából, de azt a vámhatóság még a repülőtéren lefoglalta.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában mindkét vádlottal szemben - előzetes letartóztatásuk meghosszabbításán túl - végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt - közölte Szalóki Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során