Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 04. 10:08, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Drogdíler lakásában kutató rendőröktől akart kábítószert venni

Drogdíler lakásában kutató rendőröktől akart kábítószert venni

A budapesti rendőrök egy kábítószer-kereskedő elfogását követően házkutatást tartottak a díler lakásán, amikor a gyanútlan „vevő” érkezett.

A VII. kerületi rendőrök közúti ellenőrzés miatt állítottak meg egy autót június 2-án éjjel az Izabella utcában. A járőrök az ellenőrzéskor az autó utasterében marihuána szagot éreztek, ezért a három utasnak átnézték a csomagjait és a ruháikat. Az egyik utas, a 35 éves C. Dániel táskájának átvizsgálásakor több, kábítószergyanús anyagot találtak, az autóban ülő két másik férfi pedig elmondta az egyenruhásoknak, hogy nem sokkal korábban kábítószert fogyasztottak – közölte a rendőrség oldalán.
A járőrök mindhárom férfit elfogták, és előállították. A nyomozók C. Dániel táskájában közel fél kiló marihuánát, valamint 30 gramm kábítószergyanús anyagot, mérleget, dohánypapírt és 150 ezer forintot találtak. A férfi lakásán ezt követően a nyomozók házkutatást tartottak, ahol további kábítószereket foglaltak le; több mint egy kiló marihuánát, valamint 28 gramm kábítószergyanús anyagot.

Az autó másik két utasánál a rendőrök kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, mely mindkét férfi esetében pozitív eredményt mutatott; a 37 éves budapesti K. Gábort és a 41 éves szintén budapesti R. Gáspárt a rendőrök kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben az eljárást szabadlábon hagyásuk mellett folytatják.

A rendőrök a C. Dánielnél tartott kutatást követően széleskörű adatgyűjtést végeztek, mely során kiderítették, hogy a 35 éves férfi a 40 éves budapesti Sz. Balázstól vásárolta a kábítószert. A nyomozók szerdán délután egy Murányi utcai lakásban elfogták Sz. Balázst. A díler lakásán tartott kutatás során a rendőrök egy kiló marihuánát, valamint kábítószer értékesítéséhez használt precíziós mérlegeket, simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat és közel 600 ezer forintot foglaltak le. A rendőrök intézkedésekor a díler egyik vevője is megjelent a lakásnál; V. Viktor a neki ajtót nyitó nyomozótól szeretett volna marihuánát vásárolni. A gyanútlan vásárlót a rendőrök elfogták és mintavételre előállították.

A nyomozók a 35 éves C. Dánielt és a 40 éves Sz. Balázst kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.