Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Csaknem összefüggő a jégtakaró a Balatonon

Csaknem összefüggő a jégtakaró a Balatonon

Csaknem összefüggő jégtakaró alakult ki a Balatonon, és ugyan még nem kellően vastag és biztonságos a téli sportoláshoz, többen már korcsolyáznak rajta, főként a déli part védettebb öbleiben.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-nek arról számolt be, hogy hétfőre a Balaton jege a nyílt vízen 5-6 centiméteresre, a sekélyebb területeken és az öblökben ennél pár centivel vastagabbra hízott. Az állaga szilárd, a felszíne sok helyen sima. A jelenlegi vastagság még nem alkalmas arra, hogy a nyílt víz felett a jégre lépjünk - hangsúlyozta, jelezve: a következő napokban a jég további vastagodására lehet számítani, de a hét közepétől várható erős vagy viharos szél hatására sokfelé feltöredezhet a tó jégtakarója és szélesebb rianások, illetve jégtorlaszok alakulhatnak ki.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel azt közölte, hogy hétfőn Siófok partjainál 4-6 centiméteres jégvastagságot mértek, ami még nem biztonságos, így alkalmatlan a téli sportolásra. Hozzátette, hogy a hétvégére egyes területeken alkalmassá válhat a tó jege a korcsolyázásra.

Címkék: balaton, jég, korcsolya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk