Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Campus Fesztivál - Több mint 200 program

Campus Fesztivál - Több mint 200 program

Több mint 200 program várja július 25. és 29. között az ötödik debreceni Campus Fesztivál látogatóit.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte a metálban utazó finn csellósokat, az Apocalyptica zenekart, a Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált N.O.H.A., formációt, a Vancouverből érkező Real McKenziest, de ott lesz a Nagyerdőben a Tankcsapda, a Republic, a Magna Cum Laude vagy a Quimby is.
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kiemelte: a városban élők körében is igen kedvelt a Campus Fesztivál, a látogatók fele debreceni vagy környékbeli.
Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora szerint az egyetemnek is fontos a rendezvény: mintegy ötszáz hallgatójuk aktívan részt vesz a szervezésben, a bérletesek fele pedig az egyetem hallgatója. A rektor kiemelte, hogy a zenei programok mellett várják a résztvevőket a "nyelvek utcájába", ahol a kultúra, a nyelvismeret, az Atommagkutató Intézet kutatóinak közreműködésével pedig a tudomány kap kitüntetett szerepet a fesztiválon.
A Campus egyik emblematikus helyszínén, a Nagyerdei Stadion melletti víztoronyban tartott sajtótájékoztatón Fábián István bejelentette: az idén megkezdik az egyetem tulajdonában lévő torony rekonstrukcióját, ahol kilátót is kialakítanak.
Lukács László, a Tankcsapda frontembere fergeteges bemutatkozó koncertet ígért a debreceni Nagyerdőbe érkezőknek. Mint elhangzott, az együttes kedden stúdióba vonult az új lemezanyag felvételeire.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató arról beszélt, hogy a gyönyörű természeti adottságok mellett igényesen kiépített infrastruktúra, jól felszerelt kemping, melegvizes zuhanyzók, kellemes sátorhelyek, mobiltelefon töltőállomás, kerékpár-megőrző, internetkamion, és az eddigi évek tapasztalatai alapján még több vendéglátóhely várja a nulladik naptól sátrazókat.
A fesztivál a kiemelt biztonságra is törekszik: a természetvédelmi terület épségére önkéntesek, a fesztivál látogatóira kiemelt biztonsági szolgálat vigyáz. A Debreceni Egyetem önkéntes hallgatói a polgárőrséggel és a rendőrséggel közösen vigyázzák a fesztivál és a környék nyugalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk