Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 08. 05:27, péntek | Sport

Bronzos siker a Mecsek Ralin

Bronzos siker a Mecsek Ralin

Az 53. Mecsek Rallyn járt Pásztor Tamás navigátorával Kronome Ákos. Őt kérdezem a verseny után.

Csütörtökön Pláza parkolói prológgal kezdtétek meg a versenyt, ahol kategóriátokat megnyertétek. Milyen volt a vizes aszfalton csapatni?

- Csúszkáltunk rendesen a prológon, öreg gumik voltak az autón, de ennek ellenére élveztük. Meglepett, hogy elég jó időt mentünk.

Túlélő túrának is beillet az első nap, de nyertetek gyorsasági szakaszt is. Ennyire bejött az Árpádtető-Remeterét szakasz?

- Tényleg túlélő verseny volt, nem akartuk nagy kárral befejezni. A saras gyorsaságikon semmilyen tapadás nem volt, nem volt meg a biztonságérzet az autóban, a beállítások sem voltak jók erre. Elég körülményes átállítani a futóművet, nem ilyen időre számítottunk. Árpádtetőn már nem volt sár, csak picit nedves, az már jobb volt sokkal és amúgy is imádom.

Szombaton mondhatnám jól belehúztatok, hisz három gyorsot is nyertetek. Evés közben jött meg az étvágy?

- Szombaton kevésbé voltak sarasak a szakaszok, így gyorsabbak tudtunk lenni. Ahol sárra számítottunk, ott nem volt és fordítva is igaz. Goricán legalább fel tudtuk venni a versenyt a többiekkel, azt nagyon élveztük.

Pénteken, az első gyorson összeszedtetek egy 10 másodperces büntit. Miért is kaptatok?

- Sokan kaptak büntetést, a mai napig nem tudom mi miért kaptuk.

A tizenkettő gyorsból négyet nyertetek, a leggyorsabb elsőkerekes versenyzőpáros voltatok. Miként is értékeled a Mecsek ralin való szerepléseteket?

- Érdekes verseny volt, egyben nehéz is és a körülményekhez képest jól megoldottuk, problémamentesen, ahhoz képest, hogy kedden a verseny előtt még a váltóház is kilyukadt, de szerda reggel kész lettünk vele. Volt egy kis kapkodás.
Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is. Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok