Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 03. 11:34, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Beregszászra látogatott az ukrán elnök, találkozott a magyar közösség képviselőivel is

Beregszászra látogatott az ukrán elnök, találkozott a magyar közösség képviselőivel is

Kárpátaljára látogatott szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Kárpátaljai Megyei Adminisztráció (OVA) vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket.

Az egész napos munkalátogatásról előzetesen nem tájékoztatták a nyilvánosságot, és a sajtó sem vehetett részt rajta.

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében - a Kárpátalja.ma magyar hírportál csütörtöki közlése szerint - azt írta, hogy "a határ kérdése stratégiai fontossággal bír Kárpátalja számára", és hogy "Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz". Szó esett az ukrán katonák rehabilitációjának projektjéről, valamint a megye gazdasági fejlesztéséről, ahol a résztvevők szerint vannak kiaknázatlan lehetőségek.

Zelenszkij Beregszászon találkozott a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel, amelyet a korábban Twitterként ismert X közöségi oldalon fontos megbeszélésnek nevezett, hozzátéve, hogy ez volt az első találkozója ebben a formában.

"Mi valamennyien Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyar és ukrán etnikumúak, és minden más nemzeti közösség. Valamennyien védelmezzük országunkat, segítünk harcosainknak, minden hősünknek. Megköszönöm a magyar közösségnek és az egész kárpátaljai régiónak a menekültek iránt tanúsított gondos és tiszteletteljes magatartást és fogadtatást. Az orosz agresszor fenyegetést jelent mindenki számára, aki értéknek tekinti a szabadságot, a békét és a fejlődést. Rendszerük rabságot és szenvedést hozott az Európának ebben a részében élő népeknek - ukránoknak, magyaroknak, lengyeleknek, cseheknek és másoknak. Ukrajna győzelme mindenkit meg fog menteni Európában, hála hőseink kitartásának" - írta.

Címkék: Ukrajna, zelenszkij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).