Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. December 19. 08:39, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Bemutatott a sértett a vádlottnak, aki veréssel vett elégtételt

Bemutatott a sértett a vádlottnak, aki veréssel vett elégtételt

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki haragosát a nyílt utcán több alkalommal ököllel megütötte, földre kerülése után pedig meg is rúgta.

A két férfi között a vita azért alakult ki, mert a sértett bemutatott a vádlottnak.

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. január 20. napján, a kora esti órákban az általa vezetett gépkocsival éppen akkor indult el egy kiskunhalasi dohánybolt előtti parkolóból, amikor a sértett gyalogosan megérkezett oda. A köztük lévő haragos viszony miatt a sértett bemutatott a vádlottnak, akit ezt feldühített, ezért azonnal visszatolatott a parkolóba és kiszállt a gépjárművéből.

A két férfi összeszólalkozott, majd a vádlott ököllel megütötte a sértettet, aki ettől a földre esett. Ezt kihasználva az elkövető további öt alkalommal ököllel megütötte és kétszer meg is rúgta a sértettet, aki a kezeit feltartva, összegörnyedve próbálta kivédeni a fejét célzó ütéseket, de azok közül több így is eltalálta.

A sértettnek a bántalmazás következtében a jobb szemének környékén – 8 napon belül gyógyuló – repesztett sérülései lettek. Sikeres védekezése nélkül azonban, a nagy erejű ütésektől, súlyos sérülése, így orr-, vagy arccsonttörése is lehetett volna.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.