Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Március 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Balogh: a portfóliófeltöltés minden pedagógus érdeke

Balogh: a portfóliófeltöltés minden pedagógus érdeke

Meg kell tanulni átállni a mennyiségi szemléletről a minőségire, amihez a kisebb-nagyobb kényelmetlenségeket is vállalni kell - mondta a 180 percben a miniszter azzal kapcsolatban, hogy a pedagógusoknak tíz óravázlatot kell készíteniük. Balogh Zoltán a műsorban emellett beszélt a Korányi-projektről is, amelynek keretében a Semmelweis Egyetem egy központi betegellátó épületet kap.

A pedagógusminősítés részét képező, sokat kritizált portfóliófeltöltésről a miniszter azt mondta, szerinte egy évtizedek óta tanuló, tanító pedagógusnak tíz óravázlat elkészítése nem okozhat problémát. 'Meg kell tanulni átállni a mennyiségi szemléletről a minőségire, amihez ezt a kisebb-nagyobb kényelmetlenséget vállalni kell, mert csak így mérhető, ellenőrizhető és kérhető számon tisztességesen a pedagógus munkája' - emelte ki Balogh Zoltán.

Hozzátette: ez a munka minden pedagógus érdeke, hiszen ehhez kötődik például a béremelés is. A miniszter emlékeztetett rá: a határidőt kitolták a következő körben novemberre, hogy a pedagógusoknak ne a fő tanítási időben kelljen ezt a munkát elvégezniük.

A tárcavezető a Kossuth rádió reggeli műsorában beszélt a Korányi-projektről is, amelyben a Semmelweis Egyetem egy központi betegellátó épületet kap a VIII. kerületben. A beruházás során egy húszezer négyzetméteres, hétszintes épület építése kezdődik el, az építkezést és eszközbeszerzést is magában foglaló 12 milliárd forintos, java részben uniós forrásból megvalósuló beruházással a tervek szerint a jövő nyárra végeznek. A miniszter kiemelte, Magyarország egyik legjobb orvostudományi egyeteme, illetve klinikái több mint százéves épületekben, széttagoltan működnek, a szállítás pedig folyamatos gondot okoz, most pedig megteremtődnek a 21. századi ellátás feltételei: a több mint hatmilliárd forintból felépülő új épületben radiológia, központi laboratórium, az országban egyedülálló intenzív osztály, száztíz ágyas traumatológia, valamint ortopédiai osztály is helyet kap, új szolgáltatási egységként létrejön egy kiemelt sürgősségi központ és egy modern fizioterápiás részleg, az épület tetején pedig helikopterleszállót építenek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;