Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 07. 14:11, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

300 millió dolláros befektetéssel a Microsoft egycsapásra újraformálta az elsöprő erővel dübörgő e-book piac erőviszonyait. Az alapképlet valójában egyszerű.

Egyrészt adva volt egy valaha sikeres hatalmas könyvkereskedelmi lánc, a Barnes & Noble, amelynek meredeken zuhantak a papír alapú termékekből származó bevételei és nem volt elég pénze a sikeres e-book platform, a Nook fejlesztéséhez.

Másrészt adva volt a Microsoft, amely a góliátok versengésében ezen a területen lemaradt az Apple és az Amazon mögött, volt viszont befektetni való pénze. Igy aztán létrejött az üzlet: a Microsoft a Barnes & Noble digitális részlegének 17.6 százalékban tulajdonosa lett és a tevekenység hamarosan új cégként folytatja tovább. Az időzítés végülis logikus a Microsoft részéről, hiszen valamikor még az idén várhatók a Windows 8 alapú új tabletek és az világos mindenkinek, hogy bőséges tartalomkínálat nélkül nem lehet komoly piaci sikerekre számítani. Márpedig a Microsoft eddig az ebből a szempontból számításba jövő eladható tartalmakat jobbára az Xbox platform révén értékesítette, a jövőben viszont jöhet a Nook. Maga a hardware eszköz eredetileg az Amazon Kindle sorozat kihívására válaszolt és szépen terjedt a lojális Barnes & Noble vásárlók körében. Ők most alighanem örülhetnek, hiszen a megvásárolt digitális tartalmaikhoz való hozzáférés és a fejlesztés a tőkeinjekcióval biztosított – ezt Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagoi tudósítója mondta. Egy külön nagy kérdés, hogy az amerikai e-book piac új erőviszonyai mit jelentenek majd az önmagában több milliárd dolláros egyetem jegyzet és tankönyvpiacon. Az eléggé valószínű, hogy a tartalmak digitális változata veszi át a papír könyvek helyét, de még kevesen látják,hogyan alakulnak a kiadói, forgalmazói jogok. Az valószínű, hogy a Barnes & Noble sokféle jó tartalomszerződés birtokosa a jegyzet és tankönyv üzletágában is, a Microsoft ebből a szempontból is jó lóra tett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.