Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. November 10. 10:38, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

A villanyszerelő gondatlan munkavégzése miatt halhatott meg egy 10 éves kislány

A villanyszerelő gondatlan munkavégzése miatt halhatott meg egy 10 éves kislány

Az ügyészség vádat emelt egy gyermek halálát okozó gondatlan munkavégzés miatt.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a villanyszerelőt, akinek gondatlan munkája miatt egy tízéves kislány vesztette életét.

A vádirat szerint az 52 éves, villanyszerelő képzettségű férfi 2021 januárjában elvállalta egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását, és 2021 februárjában a munkát egy kollégája segítségével elkezdte.

A munkálatokat a vádlott irányította, melyek végeztével a korábban leválasztott vezetékeket visszakötötték a hálózatra, ám miután szétszereléskor nem jelölték meg a korábbi azonos színű vezetékeket, visszakötéskor felcserélték azokat. A fordított vezetékbekötés, és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a ház fűtésrendszere és a gázvezeték hálózati feszültség alá került.

A munkát irányító vádlott abban hibázott és járt el gondatlanul, hogy nem végzett teljeskörű szerelői ellenőrzést, és így nem fedte fel az érintésvédelem hibáját.

Néhány nappal a szerelési munkák befejezését követően a család tízéves kislánya rövid időre egyedül maradt és fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fém polchoz érve, halálos áramütést szenvedett. A röviddel ezt követően hazaérő édesanyja és a mentők újraélesztési kísérlete nem vezetett eredményre.

Az ügyészség a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket