Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 27. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

A terrorizmus elleni fellépésről és az állami tisztviselőkről vitázik a parlament

A terrorizmus elleni fellépésről és az állami tisztviselőkről vitázik a parlament

A belügyminiszter terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő törvénymódosító csomagjáról, valamint a Miniszterelnökség állami tisztviselők jogállását és illetményrendszerét átalakító indítványáról tárgyal az Országgyűlés.

A munka reggel 9 órakor kezdődik, az első napirendi pontban Pintér Sándor előterjesztése kerül terítékre, amely a terrorfenyegetettség esetére vonatkozó középszintű intézkedéseket foglalja össze, kiegészítve a kormánypártok által kezdeményezett alaptörvény-módosítást, amely új különleges jogrendként létrehozná a terrorveszélyhelyzetet.

Általános vitát tartanak még a belügyminiszter két másik javaslatáról is, amelyek az önkormányzati törvényen és a polgári perrendtartás szabályain változtatnának.

Az állami tisztviselőket érintő módosítás vitájára az ülésnap végén kerül sor. Lázár János a hatályos köztisztviselői törvénytől eltérő jogállást és az előmenetelhez kapcsolódó, sávosan emelkedő illetményrendszert javasol az állami tisztviselőknek. A tárcavezető szerint ezzel július 1-jétől 20 ezer járási hivatalban dolgozó feladata, felelőssége változik, miközben a fizetések 30-50 százalékkal emelkednek, elsősorban azoknál, akik közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel.

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését. A képviselők ekkor - az ilyenkor szokásos kérdések és azonnali kérdések mellett - az uniós források 2007-2013 közötti felhasználásáról tartanak politikai vitanapot a kormányoldal kezdeményezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben