Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 12. 07:14, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A növekvő benzin iránti kereslet emelheti tovább a kőolaj árát

A növekvő benzin iránti kereslet emelheti tovább a kőolaj árát

Hétfő kivételével az elmúlt öt napban folyamatos árcsökkenés volt megfigyelhető az augusztusi szállítású kőolaj árában az Egyesült Államok tőzsdéjén: szerdán az elmúlt hét nap mélypontjáról felfelé indult el az energiahordozó árfolyama. Jelenleg hordónkénti 84,9 dolláros ár körül mozog az augusztusi szállítású kőolaj árfolyama.

Hasonló trend volt megfigyelhető a szintén augusztusi szállítású Brent olaj árfolyama esetén is: a mai kereskedésben emelkedésnek indult az energiahordozó árfolyama. Hordónként 98,9 dolláros szint közelében mozog a kurzus.

Amerikában az olajjal kereskedők most elsősorban a kőolajkészletek változására figyelnek: a tegnapi napon az API intézet közölte előrejelzését, melyek szerint az ország készletei 680 ezer hordónyi mennyiséggel csökkentek az elmúlt hét során. A hivatalos bejelentés a készletek változásáról az Energiaügyi Minisztérium részéről a mai napra várható: az előrejelzések a készletek 1,38 millió hordós szűkülésére számítanak.

A készletek apadása a 'vezetési szezon” beindulásával van kapcsolatban: az óceán túlpartján ezzel a kifejezéssel illetik a május végi háborús hősök emléknapja és a szeptember első hétfőjére eső munka ünnepnapja közötti időszakot, melyben jelentősen megnő a benzinfogyasztás. A benzin iránti kereslet emelkedését mutatja, hogy az Egyesült Államok finomítói 91,8 százalékos kapacitáson dolgoztak a hét során, mely 2006 óta a legmagasabb szint - számoltak be róla a Quaestor elemzői.

Felfelé hajtotta a kőolaj árfolyamát a mai napon Kínából érkező hír is, mely szerint a vártnál némileg nagyobb mértékben nőttek a gépkocsieladások: az elmúlt hónapban 16 százalékkal nőtt az eladott járművek száma: ez 1,28 millió gépkocsit jelent, mely kismértékben kedvezőbb a becsült, 1,27 millió darabos prognózisnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk