Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Október 07. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A japánok több mint fele kevesebb nézőt akar az olimpián

A japánok több mint fele kevesebb nézőt akar az olimpián

Felmérés szerint a japánok több mint a fele amellett van, hogy az ez évről a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia eseményein csak korlátozott számban legyenek jelen nézők.

Ezt az álláspontot a július 3. és 13. között országszerte megkérdezett 1202, húszévesnél idősebb ember 58,5 százaléka vallja - derül ki a Central Research Services által készített és most közzétett tanulmányból, amelyet a Japan Times ismertetett.

A felmérés adatai szerint a japánok 15,6 százaléka azt szeretné, ha az ötkarikás játékokat egyáltalán nem tartanák meg. Tizenegy százalék gondolja úgy, hogy a tokiói olimpiát nézők nélkül kell megrendezni, és csak 7,2 százalék mondja azt, hogy nincs szükség korlátozásokra.

A kérdezz-felelek azt is kimutatta, hogy a válaszadók 62,4 százalékát izgatják valamilyen mértékben az ötkarikás játékok, a legjobban várt esemény pedig - a korábbi legfőbb kedvenc úszást is megelőzve: - a maratonfutás. Az atlétikai versenyek zárószámát - amelyet hagyományosan az olimpia utolsó napján rendeznek - a japánok nem a fővárosban, hanem az attól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóban bonyolítják le, a tokiói hőségtől való félelem miatt.

A 2021-re halasztott, de elnevezését - Tokió 2020 - megőrző nyári olimpiára július 23. és augusztus 8. között kerül sor, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között tartják.

Címkék: japán, néző, olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése