Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Június 04. 07:26, kedd | Bulvár
Forrás: mno.hu

90 ezer euró landolt a hegyi patakban

90 ezer euró landolt a hegyi patakban

Saját állítása szerint folyóba ejtett egy 90 ezer euróval teli pénzeszsákot egy osztrák banktisztviselő; az esetet csak hetek múltán hozták nyilvánosságra a hatóságok, nehogy életveszélyes „aranyláz” törjön ki az éppen megáradt hegyi patak mentén.

Az obertauerni (Salzburg tartomány) banktisztviselő azt állítja, hogy a bevételt a központi bankfiókba szállította autóján, amikor defektet kapott a Taurach patak partján. A kerékcseréhez ki kellett vennie a csomagtartóból a zsákot, az út szélére helyezte, de az véletlenül a mélybe esett a meredek partról.

Nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság, a rendőrség és a hegyimentő szolgálat, s együttes erővel meg is találtak a parton 3000 eurót, a többi pénznek azonban nyoma veszett. A bank feljelentést tett a pénz eltűnése miatt, és a pénzszállítási előírások megsértése miatt elbocsátotta az alkalmazottat, a rendőrség pedig nyomoz, de egyelőre nem talált bűncselekményre utaló nyomot. A bankfiók csak a síszezonban tart nyitva, s a bevételt az utolsó munkanapon „nyelte el a patak”. A Salzburger Nachrichten című lap hétvégi száma szerint a hatóságok azért tartották titokban hetekig az esetet, nehogy a környékbeli lakosok „életveszélyes és teljesen értelmetlen” bankjegykeresésre induljanak az örvényekben és vízesésekben bővelkedő, éppen megáradt folyóban, illetve a meredek parton. Ha a pénz valóban a vízbe esett, időközben már rég a bő vizű Enns-folyóba került – hangsúlyozták.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.