Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 30. 07:18, kedd | Bulvár
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Elhunyt a Hazug igazság, a Shaft és a Négy tesó rendezője

 Elhunyt a Hazug igazság, a Shaft és a Négy tesó rendezője

Los Angelesben elhunyt John Singleton filmrendező-producer, 51 éves volt.

A művész áprilisban szenvedett agyvérzést, és két hete újabb agyvérzéssel került kórházba. Múlt péntekre virradóra kómába esett, és az orvosok szerint nem volt esély arra, hogy magához térjen. A család egyetértésével hétfőn délután lekapcsolták az életfunkcióit biztosító gépeket.

"John békésen, családtagjai és barátai körében hunyt el" - olvasható a család által kiadott közleményben, amelyet több amerikai televíziós csatorna is ismertetett.

Singleton 1991-ben, 23 évesen debütált rendezőként a Fekete vidék című filmjével, amelynek egyúttal a forgatókönyvírója is volt. A Los Angeles szegénynegyedeiben uralkodó erőszakot bemutató, önéletrajzi elemeken alapuló alkotást 1992-ben két Oscar-díjra is jelölték. Ő volt az első afroamerikai - és egyben a legfiatalabb - rendező, akit legjobb rendezőként Oscar-díjra jelöltek.

Ezt követően olyan filmeket rendezett, mint a Hazug igazság, a Shaft, a Négy tesó vagy az Elhurcolva.

"Látomásos rendező és a társadalmi jelenségek kommentátora volt" - írta halálhírére reagálva az őt képviselő ICM irodalmi és filmügynökség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára