Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 01. 13:15, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Tizennyolc év fegyházra ítéltek a két kislányt megerőszakoló férfit Zalában

Tizennyolc év fegyházra ítéltek a két kislányt megerőszakoló férfit Zalában

Két kislány ellen elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy többszörösen visszaeső férfit. Az ítélet nem jogerős.

A kiskorúakra tekintettel mindvégig zárt tárgyalás keretében zajló eljárás végén hétfőn csak az ítélethirdetés volt nyilvános, az indoklás már szintén zárt ajtók mögött hangzott el.

A vád szerint a férfi 2012 augusztusában az akkor még tíz évesnél fiatalabb unokahúgát a szomszéd faluban lakó nagyapjához vitte kerékpáron; a megszokott útról lekanyarodva egy elhagyatott háznál megállt, megütötte a kislányt, majd tiltakozása ellenére közösült vele.

A másik vádpont szerint a férfi 2014 augusztusától 2016 novemberéig akkori élettársának 12 éves kislányát rendszeresen szexuálisan molesztálta. A kislány tiltakozott, de attól tartott, hogy ha szól valakinek, a gyámhatóság elveszi őt és testvéreit az édesanyjuktól, ezért a történtekről nem beszélt senkinek.

A Zalaegerszegi Törvényszék szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés miatt 18 év fegyházbüntetést szabott ki a többszörösen visszaesőnek számító férfira, aki 2017 augusztusától előzetes letartóztatásban van. A vádlott és védője fellebbezést jelentett be az ítélet ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.